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A violação de direitos autorais é passível de sanções civis e penais.
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Coleção Digital
Título: STABILITY OF WATER-IN-OIL EMULSIONS IN FUNCTION OF TIME AND SALINITY Autor: JOAO PAULO TERUMOTO NAGOYA
Instituição: PONTIFÍCIA UNIVERSIDADE CATÓLICA DO RIO DE JANEIRO - PUC-RIO
Colaborador(es):
PAULO ROBERTO DE SOUZA MENDES - ADVISOR
ANGELA CAMILA PINTO DUNCKE - CO-ADVISOR
Nº do Conteudo: 63506
Catalogação: 03/08/2023 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: SENIOR PROJECT
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=63506@1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=63506@2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.63506
Resumo:
Título: STABILITY OF WATER-IN-OIL EMULSIONS IN FUNCTION OF TIME AND SALINITY Autor: JOAO PAULO TERUMOTO NAGOYA
ANGELA CAMILA PINTO DUNCKE - CO-ADVISOR
Nº do Conteudo: 63506
Catalogação: 03/08/2023 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: SENIOR PROJECT
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=63506@1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=63506@2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.63506
Resumo:
Emulsions are present in the most diverse industries, from food,
pharmaceutical, cosmetic and even crude oil. Studying them is important
because their characteristics and applications are useful for different
processes.
For the petroleum industry, for example, oil-in-water (O/W) emulsions
can be very useful to reduce the viscosity of heavy crude oils, facilitating
their transport. However, water-in-oil (W/O) emulsions can be seen as a
problem, as they can increase the viscosity of the oil, increase the chances
of corrosion, etc., leading to increased costs of transporting and processing
the oil. In this sense, understanding the formation process and the
stabilization mechanisms of these emulsions is very important.
In this work, eight model W/O emulsions were formulated with the
objective of understanding the stability of crude oil emulsions, using less
complex systems. Formation and stability studies of the model emulsions
were evaluated as a function of time and the presence of salts in the
aqueous phase. The emulsions were studied using different methodologies,
including microscopy, droplet size distribution, and stability analysis.
Descrição | Arquivo |
COMPLETE |