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A violação de direitos autorais é passível de sanções civis e penais.
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Coleção Digital
Título: CHARACTERIZATION OF GRANULATED MIX CONTAINING CO-PRODUCTS AND EVALUATION OF IMPACTS IN SINTER PRODUCT Autor: DEBORA TURON WAGNER
Instituição: PONTIFÍCIA UNIVERSIDADE CATÓLICA DO RIO DE JANEIRO - PUC-RIO
Colaborador(es):
SIDNEI PACIORNIK - ADVISOR
Nº do Conteudo: 69332
Catalogação: 10/02/2025 Liberação: 18/02/2025 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: THESIS
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=69332&idi=1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=69332&idi=2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.69332
Resumo:
Título: CHARACTERIZATION OF GRANULATED MIX CONTAINING CO-PRODUCTS AND EVALUATION OF IMPACTS IN SINTER PRODUCT Autor: DEBORA TURON WAGNER
Nº do Conteudo: 69332
Catalogação: 10/02/2025 Liberação: 18/02/2025 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: THESIS
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=69332&idi=1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=69332&idi=2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.69332
Resumo:
About 75 percent of the world s steel production occurs through the integrated coke
route, with the specific generation of 1t co-products/t steel. Steel co-products are
potential sources of alternative raw materials, with the contribution of calcium,
magnesium, iron and carbon, despite the technical challenges related to
granulometry and chemistry for consumption in sintering. The participation of each
co-product in sintering is based on the available volumes and assurance of the
quality of cold and hot agglomeration. For this, the integrated characterization of
the steel co-products, the micro-agglomerated blend of these co-products, the total
mixtures to be sintered, without and with co-products, and the sinter product, are
essential. Characterization challenges involve microstructural analysis in images
captured using an optical microscope and x-ray microtomography, using traditional
digital processing and analysis techniques to evaluate pseudoparticles in 2D and
3D, and product sinter. Advanced artificial intelligence techniques in optical
microscopy images, based on deep learning, were applied on an exploratory basis.
The micro-agglomerated blend of coproducts showed the formation of
pseudoparticles smaller than the total mixture to be sintered, composed of
quasiparticles and micropellets. The physical simulation showed similar
granulation results, without and with the addition of 6 percent of the blend, mainly
composed of quasiparticles. The addition covers 99 percent of the generation volume and
stocks of steel sludge and powder and is aligned with the circular economy. About
45 percent of the added blend mass is in the form of micropellets and acts as a nucleating
particle in quasiparticles of the total mixture. With the addition of the blend, there
is a gain in productivity in the sintering process. The sinters have quality for use in
blast furnaces.
Descrição | Arquivo |
COMPLETE |