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Coleção Digital
Título: ABOUT SUSTAINABLE OXEN: REFLECTIONS ON THE ENVIRONMENTALIZATION OF THE MEAT PRODUCTION CHAIN Autor: GRACIELA FROEHLICH
Instituição: -
Colaborador(es):
-
Nº do Conteudo: 46000
Catalogação: 23/11/2019 Liberação: 04/11/2019 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: PAPER
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=46000@1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=46000@2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.DDCIS.46000
Resumo:
Título: ABOUT SUSTAINABLE OXEN: REFLECTIONS ON THE ENVIRONMENTALIZATION OF THE MEAT PRODUCTION CHAIN Autor: GRACIELA FROEHLICH
Nº do Conteudo: 46000
Catalogação: 23/11/2019 Liberação: 04/11/2019 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: PAPER
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=46000@1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=46000@2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.DDCIS.46000
Resumo:
This article examines some of the environmentalization strategies used by the meat production chain in Brazil. Environmentalization can be set as the process of adoption by various groups - social movements, companies and the state itself - of discourses and / or practices that address the environmental issue (LEITE LOPES, 2006; ACSELRAD, 2010). At first, I present some of the controversies in livestock activity, especially cattle ranching, regarding their environmental and social impacts. Next, I try to think on the social and environmental certifications - which aim to attest the compatibility of methods used in meat production with the sustainability principles - as strategies for the environmentalization of the meat production chain.
Descrição | Arquivo |
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