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Coleção Digital
Título: TRANSPORT COEFFICIENTS OF ICE SLURRY IN PLATE HEAT EXCHANGER Autor: HUGO GUILLERMO JIMENEZ PACHECO
Instituição: PONTIFÍCIA UNIVERSIDADE CATÓLICA DO RIO DE JANEIRO - PUC-RIO
Colaborador(es):
SERGIO LEAL BRAGA - ADVISOR
Nº do Conteudo: 4382
Catalogação: 14/01/2004 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: THESIS
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=4382&idi=1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=4382&idi=2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.4382
Resumo:
Título: TRANSPORT COEFFICIENTS OF ICE SLURRY IN PLATE HEAT EXCHANGER Autor: HUGO GUILLERMO JIMENEZ PACHECO
Nº do Conteudo: 4382
Catalogação: 14/01/2004 Idioma(s): PORTUGUESE - BRAZIL
Tipo: TEXT Subtipo: THESIS
Natureza: SCHOLARLY PUBLICATION
Nota: Todos os dados constantes dos documentos são de inteira responsabilidade de seus autores. Os dados utilizados nas descrições dos documentos estão em conformidade com os sistemas da administração da PUC-Rio.
Referência [pt]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=4382&idi=1
Referência [en]: https://www.maxwell.vrac.puc-rio.br/colecao.php?strSecao=resultado&nrSeq=4382&idi=2
Referência DOI: https://doi.org/10.17771/PUCRio.acad.4382
Resumo:
The use of the ice slurry is recently applied in the
refrigeration and air conditioning systems. Advantages such
as the possibility to store latent heat on ice and the
possibility of being pumped as cold water can be
considered. Ice slurries can be used both for cold storage
in place of chilled water or ice and as a secondary
refrigerant since, up to certain concentrations, they can
be pumped directly through distribution pipeworks and heat
exchangers. For ice slurries to become more widely
accepted, however, more engineering information is
required on fluid flow and heat transfer characteristics.
An experimental device was developed to study the transport
properties of the ice slurry in plate heat exchangers.
Several situations were investigated for different initial
fractions and flows of ice slurry. The conditions of the
thermal load (pure water), had been kept constant. The
temperature field, the pressure loss, the initial fraction
and the flow of ice slurry are monitored in the heat
exchanger, beyond the flow and the temperature field is
monitored in the part of the thermal load. The overall heat
transfer coefficient, increases in function of the initial
ice fraction. The capacity cooling of the heat exchanger
increases with the use of ice slurry when compared to pure
water. Finally can be showed that the loss of pressure
increases for higher initial ice fraction.
Descrição | Arquivo |
COVER, ACKNOWLEDGEMENTS, RESUMO, ABSTRACT, SUMMARY AND LISTS |
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CHAPTER 1 |
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CHAPTER 2 |
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CHAPTER 3 |
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CHAPTER 4 |
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CHAPTER 5 |
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REFERENCES AND APPENDICES |
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